Home > AJ Information >

Roath Lock Studios

A production village for the BBC located on former industrial land in Cardiff

The BBC Studios is a 3.6ha production village situated in Roath Basin, a 20ha area of former industrial land in Cardiff.

The scheme consists of a 260m long office block and eight studio facilities with outdoor filming spaces.

The façade, developed by FAT, uses motifs referencing the dock’s warehouses, wave forms and Cardiff’s gothic architecture.

Professional Team

  • Architect: FAT, Holder Mathias Architects
  • Client: Igloo Regeneration Ltd
  • Sub-tenant: BBC
  • CDM coordinator: EC Harris
  • Landscape architect: LDA Design
  • Project manager: Davis Langdon
  • Planning consultant: WYG Planning & Design
  • Quantity surveyor: Gardiner & Theobald
  • Independent measuring surveyor: King Sturge
  • Structural engineer: Bay Associates
  • Services engineer: Arup
  • Breeam assessor: Arup
  • Main contractor: Vinci Construction